Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da zemin kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.
Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha faik evetğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın bapsı; anatomi esenlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Binalarda belirli standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kızılınarak vacip sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı başkası hareketlidir. Durağan kanada madun üst sürgü ve dip grup uygulandığı kabilinden, amudi ürkü bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak elan bir küme insanın intikaline yada tahliyesine imkân verir.
Umumi amacı insanların binayı beis kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz alır.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında özen edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin yalnızca amacı sinein kullanılabilmesi bâtınin bu unsura özen edilmelidir.
Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolayca açılabilmektedir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında sevimli ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış veçheüne rast panik bar kolu bulunmasıdır.
Yangın Kapısı anayasa amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile mimarilacak üretimlerde yangın bapsı pahaı belirlenebilmektedir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca Yangın Çıkış Kapısı yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çhileışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca faaliyet etmesi ve lüzumlu çallıkışmaların da buna gereğince kuruluşlması gerekmektedir.